Korydallos, Κορυδαλλός, Μαγαζιά, Πολιτισμός, Αγγελίες, ο μεγαλύτερος οδηγός Πόλης

Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής - Δελτίο τύπου

11o Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά & Νήσων

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού, ο Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού και η ΕΣΣΝΑ διοργανώνουν το 11ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Περιφέρειας Πειραιά & Νήσων.

Οργανωτική Επιτροπή:
Ανδρέας Καπιτσίνος - Πρόεδρος Οργανισμού Άθλησης & Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού
Δημήτρης Κεφάλας - Μέλος Δ.Σ. Οργανισμού Άθλησης & Πολιτισμού Δ. Κορυδαλλού, Μέλος Δ.Σ. ΕΣΣΝΑ
Γιάννης Γκούμας - Προπονητής Σκάκι, Αρχηγός Ομάδων Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού
Σωτηρία Μπαρογιάννη - Προπονήτρια Σκάκι, Μέλος Δ.Σ. Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού

Διεύθυνση Αγώνων - Επικεφαλής Διαιτητής: Ορίζεται ο FIDE Διαιτητής κ. Δημήτρης Κεφάλας
Υπεύθυνος κληρώσεων: Υπεύθυνη κληρώσεων ορίζεται η FIDE Διαιτητής η κα Ευγενία Ζευγίτη

Χώρος και Ημερομηνίες Αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012. Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το 5ο Λύκειο Κορυδαλλού (οδός Σολωμού 2 – 4 ) στον Κορυδαλλό, κάθετη στη Γρ. Λαμπράκη – κοντά στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου.

Δικαίωμα Συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Δημόσια και Ιδιωτικά των Δήμων Αγκιστρίου, Αίγινας, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Κυθήρων, Νίκαιας – Αγίου Ι. Ρέντη, Πειραιά, Πέραμα, Πόρου, Σαλαμίνας, Σπετσών, Τροιζηνίας, Ύδρας, με μία ή δύο ομάδες ανά σχολείο.

Συνθέσεις των ομάδων:
Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς ανεξαρτήτως τάξης.
Στις τρεις (3) πρώτες σκακιέρες μπορούν να αγωνίζονται αγόρια ή κορίτσια, στην τέταρτη (4η) σκακιέρα πρέπει να αγωνίζεται υποχρεωτικά κορίτσι.
Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει πριν την έναρξη των αγώνων στον επικεφαλής διαιτητή βεβαίωση ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

Ώρα προσέλευσης:
Η ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωσης συμμετοχής 15.00΄μέχρι 15.45΄ μμ.
Με την επιβεβαίωση συμμετοχής θα πρέπει να κατατίθεται και βεβαίωση του σχολείου ότι όλοι οι δηλωθέντες είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου
Όσοι προσέλθουν μετά τις 15.45΄ θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο. Ώρα Έναρξης: 16:00 μμ.

Κανονισμοί των αγώνων:
Οι ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν στον διαιτητή τη βασική σύνθεσή τους αποτελούμενη από 4 μέλη και 2 αναπληρωματικά. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλους τους γύρους.
Στη αρχική κατάταξη οι ομάδες κατατάσσονται με αλφαβητική σειρά του ονόματος των σχολείων.
Θα ισχύσουν οι Κανονισµοί της ΕΣΣΝΑ, της Ε.Σ.Ο. και της FIDE. Επισημαίνεται ότι για κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός (0,5) βαθμός.

Προκρίσεις για τη Τελική φάση Αττικής:
Προκρίνεται στη Τελική Φάση της ΕΣΣΝΑ η οποία θα διεξαχθεί στο Κερατσίνι στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου στις 17/03/2012, το 40% των ομάδων που θα αγωνιστούν (ελάχιστος αριθμός προκρινόμενων ομάδων 3.

Σύστημα Αγώνων:
Οι αγώνες θα γίνουν με Ελβετικό Σύστημα πέντε (5) γύρων. Σε περίπτωση συμμετοχής 5 ή 6 ομάδων θα αγωνιστούν με απλό σύστημα πουλ.

Χρόνος Σκέψης:
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Θα χρησιμοποιηθούν σκακιστικά χρονόμετρα.

Κριτήρια Άρσης Ισοβαθμίας:
Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια άρσης ισοβαθμίας κατά σειρά:
Για ελβετικό σύστημα.
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ
Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται η ομάδα με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα)

Διαιτησία – Ενστάσεις:
Ο  διαιτητές της διοργάνωσης θα οριστούν από την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΣΝΑ σε συνεργασία με τον διοργανωτή. Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.
Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο 50 € (το οποίο θα επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς αλλιώς εκπίπτει υπέρ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.).

Απονομές - Βραβεύσεις
Οι τρεις (3) πρώτες ομάδες θα βραβευτούν με Κύπελλα.
Οι παίκτες των τριών (3) πρώτων ομάδων θα βραβευτούν με μετάλλια (μέχρι έξι (6) μαθητές).

Διάφορα:
Επισημαίνονται τα εξής:
Με την άφιξη των μαθητών και συνοδών στο χώρο των αγώνων θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους και να καταθέσουν στην γραμματεία το σχετικό έγγραφο του σχολείου.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. της Ε.Σ.Ο. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής των Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα. Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμόδιου.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων γίνονται δεκτές έως και την 10η Φεβρουαρίου 2012 στην κα. Ευγενία Ζευγίτη: 697 1641 560, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Σε περίπτωση που η οργανωτική επιτροπή επιτρέψει θα γίνεται δεκτή η συμμετοχή σχολείων και μετά την 10η Φεβρουαρίου. Πληροφορίες: Δημήτρης Κεφάλας 210 4954 411, (6970 342182 what’s Up), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Αρχική Ο Κορυδαλλός Δελτία Τύπου Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής - Δελτίο τύπου